Politycy SLD pytają o fabrykę VW w Stargardzie

dodano 2014-03-23 14:23 w kategorii: Informacje

SLD oczekuje od marszałka województwa sprawozdania z zabiegów o fabrykę Volkswagena w Stargardzie Szczecińskim. Według Sojuszu - PO i PSL nie zrobiły wszystkiego, by przekonać inwestora do naszego regionu.

Politycy Sojuszu twierdzą, że ponadpartyjny lobbing pomógłby w przekonaniu inwestora do Stargardu Szczecińskiego. A tak Volkswagen zdecydował, że nową fabrykę samochodów dostawczych wybuduje we Wrześni. Poseł Grzegorz Napieralski zaproponował spotkanie partyjnych liderów z ministrami Elżbietą Bieńkowską i Januszem Piechocińskim, by zaprezentować im potencjał regionu, pokazać tereny inwestycyjne i przedstawić potrzeby związane z infrastrukturą transportową.

- To ma być porozumienie ponad podziałami i wspólny ponadpartyjny lobbing na rzecz regionu. Proponuję, żebyśmy z Joachimem Brudzińskim, ministrem Gawłowskim i marszałkiem Rzepą poszli do pani wicepremier i pana premiera, spotkali i naprawdę szczerze chwilę porozmawiali o naszym regionie - powiedział Grzegorz Napieralski.